Pets Place

Pets Place biedt haar klanten nu ook online winkelmogelijkheid

De nieuwe site van dieren-retailketen Pets Place: gemaakt op het samenspel met de 180 fysieke winkels die Pets Place in Nederland heeft.


Door clicks en bricks slim te combineren maakt Pets Place het de klant nog makkelijker om producten voor zijn huisdieren te kopen. Consumenten kunnen bijna 7.000 producten van Pets Place bestellen in de gloednieuwe webwinkel. Ze kunnen online bestellingen thuis laten bezorgen of gratis afhalen in één van de ruim 180 Pets Place vestigingen. Dat is handig: sommige producten zijn volumineus. En vaak kijkt de consument online, om vervolgens in de winkel te kopen. 

Naast de webwinkel is er op www.petsplace.nl een adviesgedeelte te vinden waar de
consument terecht kan voor allerlei tips en informatie over huisdieren. Dit is de plek
waar sitebezoekers vragen over hun huisdier kunnen stellen aan de dierenexperts van Pets
Place.

In de 'gewone' winkel is het beschikbare assortiment (ca. 1500 artikelen) kleiner dan in de webwinkel (ca. 7000). Dat gat zal in de loop van 2012 gedicht worden: In de dierenwinkels worden internetzuilen geïnstalleerd. Wanneer de klant zijn spullen niet in de fysieke schappen vindt, dan kan hij die ter plekke zoeken in het digitale schap en alsnog kopen.

Call for Action heeft een groot deel van de Online Rendementsketen voor Pets Place mogen inrichten. En strategisch denkwerk geleverd over ecommerce in relatie tot de bestaande winkels. De klant moet er in de eerste plaats wijzer van worden, maar de winkelier/franchisenemer ook. 

Onderdeel van het project was de gewijzigde aansluiting van de back end: b-to-b koppeling riching eigen winkeliers is een heel ander verhaal dan koppeling naar de webshop en daarmee rechtstreeks naar de consument. ICT, taxonomie, Product Information Management moeten dan op de schop, met ook fikse organisatorische impact. 

Een team van professionals van Call for Action was betrokken bij de uitrol: Jeroen van 't Hoff (strategie, concept), Robin Lopulalan (systeemarchitectuur), Rik van Schaik (CRM-advies), Rob van den Berg (selectie en begeleiding e-commerce platform), Gerdien Stevense (webdesign), Willemijn van Poppel (interactie-ontwerp), Chris van Zadel (systeemarchitectuur), René Janssen (projectmanagement, coördinatie testen).

 

"Call for Action heeft bewezen dat ze geïntegreerd kan acteren op alle vlakken van de online rendementsketen" - Jochem van Schayk, manager e-commerce

Het ligt in de verwachting dat het online kanaal in Pet Retail sterk zal groeien. Pets Place zal, als grootste pet retailer van Nederland, daarin een dominante rol spelen. Met Pets Place online heeft Call for Action een crosschannel strategie gegrondvest, waarbij winkels een belangrijke rol spelen in het digitale tijdperk.  

Call for Action heeft slim denkwerk geleverd over de commerciële relatie tussen de winkels en de online propositie. Dat gaat verder dan alleen het voorkomen van een 'kanaalconflict'; ze moeten elkaar versterken.