Droog Design

UPcycling: een nieuw bedrijfsplan

Upcycling: een nieuwe en zeer sustainable ontwerpmethodologie

Droog design is een online en offline winkel die design van hoge kwaliteit aanbiedt aan een internationaal, zelfs wereldwijd publiek. Het verricht fundamenteel denkwerk over de ontwikkeling van het ontwerpersvak en kan gezien worden als een internationale opinieleider op het gebied van design.

UP
In opdracht van Droog design heeft Call for Action gewerkt aan onderzoek en ontwikkeling op het gebied van UPcycling. Een nieuwe ontwerpmethodologie die niet een blanco vel op een tekentafel als vertrekpunt neemt, maar nieuwe, ongebruikte, overtollige materialen. Daar is veel van in onze welvaartseconomie: spullen die op de een of andere manier nooit gebruikt zullen gaan worden voor datgene waarvoor ze ontworpen zijn. 600.000 kopjes met een bedrijfslogo van vóór de nieuwe huisstijl. Of een container met achterruitjes van een automodel dat uit productie is genomen.

UPcycling betekent dat aan die spullen waarde wordt toegevoegd door er een nieuwe, zinvolle ontwerpbestemming aan te geven, in plaats van ze te devalueren in de shredder. Het behelst een ontwerpmethode die een ander soort briefing aan de ontwerper meegeeft, diens creativiteit anders richt. En die in hoge mate duurzaam is.

"Een economisch model waarbij 'dead stock' inspirerende materie blijkt" - Renny Ramakers (Droog Design) in De Volkskrant

Haalbaarheidsstudie en businessplan
Call for Action heeft onderzoek gedaan naar de commerciële haalbaarheid van UPcycling als bedrijfsmatig proces en als propositie aan zowel leveranciers van materialen als, online, aan consumenten. Dit onderzoek werd gepresenteerd [linkje naar youtube] in een speciaal voor dit doel gehouden conferentie, waarin ook de eerste 23 prototypes van upcycle-producten gepresenteerd werden. 

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever werd een business plan ontwikkeld, met als doel het ophalen van equity-kapitaal voor de opzet van een nieuwe online/ecommerce organisatie. Voorts verzorgde Call for Action de social business strategie van de nieuw te vormen onderneming, die de naam UP zal gaan dragen. En adviseert Call for Action over strategie en uitrol van een e-commerce platform.

Call for Action maakte businessplan voor e-commerce uitrol van UPcycling als ontwerpconcept:

Wereldwijd

Door social media aangeblazen