WeBuildhomes

Goedkope huizen in een dure markt

Webuildhomes is een samenwerkingsverband van een architect/ stedenbouwkundige, een vastgoedontwikkelaar en een bouwmaatschappij.

Samen hebben zij een revolutionair bouwconcept ontwikkeld: WebuildHomes. Een online open source bibliotheek, een soort appstore, waarin architecten hun ontwerpen voor nieuwbouwwoningen kunnen plaatsen. Die vervolgens door consumenten kunnen worden aangeschaft, en binnen een pakket van bouwtechnische eisen - open source: elke architect mag er in ontwerpen - door WebuildHomes ontwikkeld kunnen worden. Vergelijk het met Lego: een eindeloze variatie in vorm, gemaakt met min of meer gestandariseerde componenten. WeBuildHomes ontwikkelt in samenwerking met gemeenten bouwlokaties waarin nieuwe huiseigenaren het huis van hun eigen keuze gebouwd kunnen zien worden. Het eerste e-commerceplatform waarop je niet alleen een huis bekijkt, maar waar je het ook koopt! De propositie van WeBuildHomes is bijzonder: een goed huis voor een prijs die substantieel onder de marktprijs ligt.

"Een platform voor het kiezen - en kopen - van architectuur die in open source ontwikkeld is. Omdat WeBuildHomes het traditionele ontwikkel-, ontwerp- en bouwproces volledig op zijn kop zet, maken we architectuur voor een heel breed publiek" - Luke Bruins, directeur Webuildhomes

Gefaseerde ontwikkeling
In de eerste fase van het project heeft Call for Action een informatieve site ontwikkeld; een site gericht op beleidsmakers bij gemeenten en woningbouwcorporaties. In de site werd het concept uitgelegd.
In fase twee komt een complexer platform tot stand: een online bibliotheek van huizen, aantrekkelijk gepresenteerd, met ontwerpen van een veelheid aan architecten en alle informatie die je zou willen zien als je een huis gaat kopen. Een e-commerce site, waarin je je nieuwe huis kunt plaatsen tussen dat van je nieuwe buren, die hetzelfde oriëntatie- en keuzepad doorlopen. Op de bouwgrond die WeBuildHomes in verschillende gemeenten tegelijkertijd ontwikkelt.

Gefaseerde roll out online marketing: eerst professionals (gemeenten, corporaties, beleidsmakers) dan de consument. 

Consument gaat in de loop van 2013 zijn huis kopen vanuit de WebuildHomes online huizenlibrary. 

Een appstore waarin je een huis koopt en op de goede plek neerzet.