Bertram en de Leeuw

Social Media Auteurs Top 50: De meestbesproken boekenauteurs

De Social Media Auteurs Top 50: een coproductie tussen uitgeverij Bertram + de Leeuw, Call for Action en Finchline.

Bertram + de Leeuw zoekt nieuwe wegen om vorm te geven aan de keten auteur - uitgever - retail - lezer. De Social Media Auteurs Top 50 is een manier om hun bijzondere uitgeverspropositie te ondersteunen. En die een goede exposure biedt, gezien de samenwerking met Het Parool dat de top10 (als onderdeel ervan) wekelijks in haar kolommen publiceert. En op www.parool.nl. 

"Afgelopen week opvallend veel "Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt" van Kluun verkocht, de vakantie is nog niet eens voorbij!" - #selexyz

De Social Media Auteurs Top 50 is een concept van Call for Action en Bertram + de Leeuw. Het geeft antwoord op de vraag: Over welke boekenauteurs wordt gesproken in Social Media? 

Aan de achterkant ervan worden Social Media door Finchline afgestruind naar opmerkingen over auteurs van oorspronkelijk nederlandstalig werk. Dat gebeurt in een geautomatiseerd proces waaraan een complexe set met parameters is gekoppeld om tot een relevante ranking te komen. Zo wordt om een voorbeeld te geven Mart Smeets - behalve sportcommentator immers ook auteur - in tijden van Tour de France en Olympische spelen een tikje teruggedrukt om te voorkomen dat hij door zijn televisie-exposure permanent naar de eerste plaats wordt gestuwd. 

De social Media Auteurs Top 50 biedt ook de mogelijkheid om de boeken die in social media ter sprake komen, met een enkele muisklik te bestellen.

Veel auteurs die gevolgd worden door de Social Media Auteurs Top 50 blijken zelf fanatiek mee te twitteren over hun positie daarin.