Fokker Corporate site

Nieuwe corporate site voor een wereldmerk

Voor Fokker Technologies ontwikkelde Call for Action een nieuwe corporate website, www.fokker.com. En adviseerde het over de keuze voor een nieuw content managementsysteem, dat door Fokkers technische partner vervolgens is geïmplementeerd.

Fokker is een wereldspeler die in een relatief kleine commerciële arena opereert. Zaken als het vinden en aanboren van nieuwe doelgroepen, doelgroepconversie, advertising, zijn niet aan de orde: in de vliegtuigwereld weet men wereldwijd wie Fokker is.

De nieuwe corporate site van Fokker is feitelijk een strategisch informatieplatform met als doel de positionering van Fokker - een van de allerbeste superspecialisten in de vliegtuigwereld, innovatief en internationaal - kracht bij te zetten.
De merkwaarden van Fokker waren voorafgaand aan dit project al vastgelegd in een merkcampagne die ambitie, skills en oplossingen uitdraagt: Aircrafting.

"Bij Fokker gaat het niet om doelgroepconversie. In onze markt weet iedereen wie we zijn. Uitdragen van onze global brand values, daar gaat het hier om" - Manfred Hoogenboom, Fokker

Het uitdragen van die merkwaarden voor een wereldwijde doelgroep stelt hoge eisen aan zowel interactie-ontwerp als visueel ontwerp. De site heeft een zakelijke maar ook een zowel Nederlandse en internationale 'feel' meegekregen.
Interactie- en visueel ontwerp zijn zo gemaakt dat het geheel op een natuurljke manier responsive uitgevoerd kon worden, in pc-formaat, een horizontaal en verticaal tablet- en een mobiel formaat.

Strategisch informatieplatform

Responsive design

Ondersteuning positionering: wereldspeler, innovatief, superspecialist