BBH: consumentenwebsites in 4 talen

twee consumenten sites in 4 talen + CMS

Bloemenbureau Holland is het marketinghart voor Nederlandse bloemen en planten. De organisatie heeft een sterke online focus en communiceert vooral met consumenten, in Nederland en het buitenland. In 2013 ontstond de wens voor twee nieuwe consumentensites, ieder in vier talen en responsive. Met een modern design, een gebruiksvriendelijk cms voor de internationale redactie, integratie met social media en reactiemogelijkheid voor bezoekers.

Werkwijze Call for Action

Na een verkenning van de wensen en eisen, adviseerden we het open source content management systeem Drupal. Dit is een zeer gebruiksvriendelijk cms dat tegemoet kwam aan de gestelde eisen. Voor de reacties op de sites implementeerden we de applicatie Disqus, gebruiksvriendelijk aan de voor- en achterkant.
Daarnaast gingen we aan de slag met het interactieontwerp voor een vlekkeloze gebruikservaring en het design. In lijn met de nieuwe merkkaders van het Bloemenbureau ontwierpen we sites die sterk zijn toegespitst op de vrouwelijke bezoeker met een grote rol voor beeld.

"We wilden mooie, sterk visuele sites. Content makkelijk plaatsen, delen, via allerlei social media kanalen. En natuurlijk op heel korte termijn. Call for Action is hier perfect in geslaagd, we zijn klaar voor de toekomst." - Tessa Triesscheijn, BBH

Het resultaat

Eind 2013 gingen mooiwatplantendoen.nl  en mooiwatbloemendoen.nl live in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. SEO-proof sites, uiteraard geoptimaliseerd voor tablets en telefoons en met integratie van social media. Zo kunnen bezoekers content makkelijk delen, bijvoorbeeld via Pinterest. 

Van briefing tot oplevering in drie maanden

Het volledige traject van briefing tot launch voerde Call for Action uit binnen drie maanden en voor een afgesproken vast bedrag. Het Bloemenbureau kon de content al invoeren tijdens de bouw van de sites. Zo realiseerden we gezamenlijk de launch op de afgesproken datum. Mooie samenwerking.
 

Ontwikkeling nieuwe websites voor bezoekers en klant, aantrekkelijk aan de voor-en achterkant.