Van uit de hand gelopen project naar complete onderneming

Primoforum

Primoforum configuratie

De vraag

Primoforum is een erg gebruiksvriendelijke webapplicatie met een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Ernst Abbing, facilitator, kwam bij Call for Action met het idee om een applicatie te maken waarmee je groepsdiscussies digitaal kunt structureren, versnellen, rapporteren. Een online alternatief voor Yellow Post-Its, flipovers en viltstiften maar ook en vooral een zeer efficiënte methodologie voor een goed groepsgesprek. 

De oplossing

Een mooi idee, dat wel een flinke investering vergde. Call for Action heeft, om het project mogelijk te maken, de eerste release in Closed Crowd Funding gefinancierd. Zesentwintig bedrijven die groepsdiscussies op de één of andere manier als onderdeel van de bedrijfsvoering zien (bv klantonderzoek, inspraak, training, innovatie, politieke discussie etc), hebben op basis van een door Call for Action uitgewerkt concept besloten bij voorintekening een licentie af te nemen.  Zo hebben ze de volledige eerste release gefinancierd. En kon Call for Action met een fatsoenlijk budget gaan ontwerpen, bouwen, testen. 

sessie positief links

Het resultaat

Primoforum is, twee jaar later, een full-fledged onderneming met klanten als Heineken International, KPMG, Achmea, Motivaction, Toyota, een aantal gemeenten, ministeries, politieke partijen, vakbonden en een lange rij professionals die beroepsmatig groepsgesprekken faciliteren. 

Een plan opleveren met een onderneming erbij doen we niet elke dag. Maar het kán wel. 

www.primoforum.com

 

Betrokken associates

Thumbnail

Systems engineering
Steven Heijtel

Thumbnail

Marketing & sales, account
Marc Rouffaer

Thumbnail

Art direction & visual design
Justin Valentin