Brede marketingopdracht, inzet MIXIR-tool

RINO

home page rino.nl

De opdrachtgever

De RINO Amsterdam is een opleidingsinstituut voor de geestelijke gezondheidszorg. GGZ-medewerkers worden er periodiek bijgeschoold om bij te blijven in hun vak. Voor RINO ontwikkelde Call for Action een nieuwe site, huisstijl, brochuremateriaal. Ook begeleidden we een Mixir-traject, dat gaat over de optimalisatie van doelgroepsegmenten en kanalen in het proces van klantwaarde-opbouw. 

De vraag

Hoe maken we efficiënter gebruik van de verschillende kanalen waarlangs we tegelijkertijd met onze doelgroep communiceren? Hoe stemmen we die zo op elkaar af dat de klant een customer journey wordt aangeboden zonder hobbels, kuilen en gaten? Waar valt winst te behalen, welk kanaal levert vooral ruis op? 

Aanpak en oplossing

Voor opdrachtgevers als de RINO heeft Call for Action een methodologie in huis - MIXIR genaamd. 

MIXIR biedt hulp, structuur, inzicht en regie in het probleem waar zovele organisaties mee worstelen: hoe voer ik een wederzijds zinvol gesprek met een individuele klant die gelijktijdig allerlei verschillende online klantcontactkanalen gebruikt maar die geen zin heeft zijn verhaal 3x te vertellen. 

Hoe zorg ik dat we daarin ook nog eens gestructureerd bijdragen aan waarde-opbouw in de klantrelatie? Hoe richten we de customer journey in? Hoe nemen een toevallige voorbijganger bij de hand op die klantreis tot hij uiteindelijk onze trouwste klant is? 

Individuele klanten voorspellen in hun gedrag gaat niet lukken, evenmin als altijd adekwaat reageren. Daarvoor zijn er teveel variabelen in kanaal, tijd, inhoud van de boodschap, toon, klanthistorie en eigen medewerkers. 

Klantgroepen echter - mits vervat in concrete persona’s - kun je wél in redelijke mate voorspellen en dus beter van dienst zijn. Waarbij iedereen zich individueel, want op zijn persona, aangesproken voelt. 

Voor de RINO Amsterdam leidde de MIXIR-methode, op basis van gesprekken, desk research, en workshops met klant én klant-van-de-klant tot een visuele praatplaat op A0-formaat van alle relevante online en offline kanalen waarin de voor elke persona relevante customer journey geplot werd. Die plaat is vervolgens ook basis voor het ontwikkelen van gerichte campagnes, het plotten van targets & kpi’s, en draagt op die manier bij aan slimme inzet van Rino's marketingbudget. 

 

Betrokken associates

Thumbnail

Creative Lead
Gerdien Stevense

Thumbnail

Online marketeer
Jaap Schepers

Thumbnail

Online strategy, storytelling
Henk Rijks

Thumbnail

E-mail marketing / strategie
Ruben Zantingh-Božić